Contentverzamelaar

Logistiek voor de Auto-industrie - competentiecentrum voor complete voertuigen

Lasernetten, drones, gecodeerde berichten - nee, dit is niet de achtergrond voor een aangrijpende spionageroman of actiefilm, maar het Vehicle Competence Center van Kuehne+Nagel in Stuttgart.

Het station van Stuttgart is een van de acht Competence Centres van Kuehne+Nagel voor de auto-industrie ter wereld  die speciaal gericht zijn op het verzenden van volledig gemonteerde, waardevolle voertuigen als luchtvracht. Het team van auto-industrieexperts, echte liefhebbers op hun vakgebied behandelt de voertuigen alsof ze van hen zelf zijn en zorgt ervoor dat het voertuig, voor bijvoorbeeld een prestigieuze autosalon, een prachtige fotoshoot op een kronkelende weg of een snelle race, altijd in perfecte staat en klaar om indruk te maken op de bestemming aankomt, .  

Onze experts begrijpen niet alleen de complexiteit van de auto-industrie, maar vooral ook deunieke uitdagingen van het transport van compleet geassembleerde voertuigen. 'We halen het voertuig op (de ophaaldienst beschikt over alles om een verscheidenheid aan voertuigen te vervoeren, van hoogwaardige klassiekers tot motorfietsen), brengen het naar onze speciale faciliteit en bevestigen het met erg sterke textielbanden om tijdens het transport te zorgen dat de bewegingen op de pallet minimaal zijn. Nadat we het hebben afgeleverd bij het vrachtcentrum op de luchthaven doorloopt het voertuig de veiligheidscontrole, wordt het vrijgegeven voor export en vervolgens in het vliegtuig geladen. Aan de importkant is het proces vergelijkbaar en natuurlijk zorgen we voor alle documentatie, verzekeringen en houden we proactief toezicht op het voertuig tijdens de hele reis', vertelt Tobias Gerster, hoofd van het Vehicle Competence Center in Stuttgart en een groot autoliefhebber. 

Een klein detail dat Tobias niet noemde:in de meeste gevallen mag het voertuig door niemand worden gezien.

Dat detail voegt een heel ander niveau van complexiteit aan het proces toe. Omdat klanten steeds meer geïnteresseerd zijn geraakt in oplossingen voor waardevolle voertuigen die extra beveiliging en veiligheid vereisen of vertrouwelijkheid voor prototypes vereisen, moest het team van Kuehne+Nagel ervoor zorgen dat de dienst voldoet aan de hoogste eisen en beschikt over alle nodige operationele materialen en uitrusting.  'Om volledige controle, bescherming en vertrouwelijkheid van deur tot deur te garanderen hebben we een speciale ruimte in onze faciliteit gecreëerd voor maximaal veertig voertuigen waarvoor drie toegangsrechtenniveaus nodig zijn om binnen te komen. We hebben ook 24/7 videobewaking, drone-bescherming en lasernet in het magazijn geïntroduceerd, extra informatiebeveiligingsmaatregelen doorgevoerd, zoals versleutelde berichten, waardoor ik me hier soms een agent van een geheime dienst voel.', lacht Tobias.  Voor het transport wordt het voertuig zorgvuldig in een van de speciaal ontworpen voertuigtransportoplossingen geplaatst die het aan het zicht onttrekken en maximale veiligheid tijdens het transport garandeert. 'We hebben verschillende transportkratoplossingen', gaat Tobias verder, 'afhankelijk van de behoeften van de klant: van eenvoudig afgedekt transport en houten kratten tot een snel op te bouwen voertuigtransporttent, robuuste zeevrachtcontainers of een heel speciale voertuigtransportkrat'.

 

 

 

Bij het verzenden van dergelijke vertrouwelijke voertuigen wordt uiterst gevoelige informatie verwerkt. Het station van Stuttgart is het eerste station in het wereldwijde voertuigtransportnetwerk van Kuehne+Nagel dat een door TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange, geïntroduceerd door de Duitse vereniging van autofabrikanten (VDA)) geaccrediteerde dienstverlener is geworden. 'Dat we de TISAX-accreditatie hebben gekregen is omdat we de strenge informatiebeveiligingsvereisten naleven. We zijn van plan om de hoogste informatiebeveiligingsnormen in het wereldwijde transportnetwerk voor voertuigen te definiëren en daar ook aan te voldoen', aldus Valentina Abplanalp, Global Head van KN Finished Vehicles transportoplossingen. 'Uiteraard is elke oplossing uniek', gaat ze verder, 'maar om wereldwijd een hoogwaardige dienstverlening te garanderen moeten al onze stations de standaard werkprocedures volgen en voldoen aan de vereisten van de KN Finished Vehicles-norm die we speciaal voor dit type zendingen hebben ontwikkeld. Het vervoeren van waardevolle, vertrouwelijke voertuigen voegt nog een extra laag van eisen toe aan de al bestaande interne normen, maar de toegevoegde waarde voor onze klanten die al deze inspanningen oplevert, dat is waar het om gaat! Ons doel is om een netwerk te bouwen en te onderhouden dat 100% voldoet aan de eisen voor dit soort voertuigtransport en onze Vehicle Competence Centers over de hele wereld zijn al begonnen met de uitrol daarvan', vertelt Valentina.  

Dat betekent dat onze wereldwijde klanten naast een missiegereed Europa ook kunnen beschikken over de unieke oplossingen, de specifieke expertise van ons wereldwijde autotechnische team en netwerk, en onze high-end infrastructuur. Dit betekent ook dat er nog meer van onze geheime dienst-agenten zullen komen, die allemaal hun uiterste best doen voor onze klanten en hun voertuigen.  

Your contact for KN Finished Vehicles

KN Finished Vehicles Valentina Abplanalp

Valentina Abplanalp

Global Product Manager KN Finished Vehicles

Get in touch